İZMİR / KARABAĞLAR - Karabağlar Mesleki Eğitim Merkezi

KARABAĞLAR KAYMAKAMLIĞI

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü

01-05-2024

2010-2011 eğitim öğretim yılında 116 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Okulumuz, 2014-2015 öğretim yılı başında kendi hizmet binasına taşınmıştır. Yoğun talep nedeniyle öğrenci sayısı hızla artarak kuruluşunun ikinci yılında 500 öğrenci sayısına ulaşmıştır.

2023-2024 öğretim yılında Okulumuzda 1200 öğrenci mevcut olup 44 öğretmen 8 yönetici ve 3 destek personeli olmak üzere eğitim öğretim faaliyetleri yürütülmektedir.

Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanları ile eğitim öğretim faaliyetleri aktif olarak yürütülmekle birlikte, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanun gereği 38 alan ve 192 dal mesleki eğitim merkezi programı kapsamındadır.

Kalfalık ve ustalık eğitimlerinin yanında, çeşitli meslek kursları ile Usta Öğreticilik İş Pedagojisi Kursları da verilmektedir.  Okulumuzda, öğrencilerimiz haftada 1  gün okulda teorik eğitim, haftada 4 gün ise 3308 sayılı kanun kapsamında İşletmelerde Mesleki Eğitimi görmektedirler. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz aylık olarak asgari ücretin en az %30'u, 12. sınıf öğrencilerimiz ise asgari ücretin %50 ücret almakta, öğrencilerimizin alacakları en az ücret tutarının tamamı devlet desteği olarak ödenmektedir (Yeni uygulama: 01.01.2022 den itibaren geçerlidir.)

16.09.2017 tarihli Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğindeki değişiklikle Mesleki Eğitim Merkezleri zorunlu örgün ortaöğretim kurumları kapsamına alınmış, 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren de Okulumuzda Mesleki Eğitim Merkezi Programı ile birlikte diploma fark dersleri verilerek, öğrencilerimize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması sahibi olma olanağı sağlanmıştır. Öğrencilerimiz 9'uncu sınıftan itibaren tüm derslerle birlikte diploma fark derslerini de tamamladıklarında, 3. yılın sonunda Kalfalık Belgesi, 4. yılın sonunda Ustalık Belgesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması ile Teknisyen Unvanı almaya hak kazanmaktadırlar.

Okulumuz bahçesinde bir kantin ile basketbol ve voleybol sahalarımız öğrencilerimizin sürekli hizmetindedir.

Okulumuz 4200 m2 alan üzerinde 1 adet bağımsız binadan oluşmakta ve toplam 981 m2 kapalı alana sahiptir. 7 adet derslik ve 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Atelyesi, 1 yiyecek içecek hizmetleri atelyesi mevcuttur.

Öğrencilerimizin, çağın gerektirdiği mesleki bilgi ve becerilerle donatılmasının yanında; sosyal, kültürel, sanatsal yönlerinin gelişmesini değerler eğitimiyle de destekleyerek yaşam becerilerinin gelişmesini sağlamak en önemli önceliklerimizdendir.

Yayın: 02.12.2019 - Güncelleme: 01.05.2024 22:24 - Görüntülenme: 1003